ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: “Σκεφτείτε το αύριο, ψηφίστε ΚΚΕ!”

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Πανεπιστημίου Πατρών του Κόμματος. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Βαγγέλης Χριστοφόρου, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στο χώρο, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τόνισε: “Μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αποτελεί κριτήριο για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία τους, το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ και για το τι θα συμβεί την επόμενη μέρα των εκλογών.

Είναι ξεκάθαρο ότι ΕΕ, κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ ακολουθούν τις οδηγίες και κατευθύνσεις της, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά ο Βελόπουλος κ.α. έχουν τις ίδιες κατευθύνσεις.

Τα σχέδιά τους για το αύριο, μεταξύ άλλων, είναι να συνεχιστεί και να διευρυνθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία με καταστρεπτικές συνέπειες για τους λαούς. Να συνεχιστεί η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, μαζί με την ΕΕ. Σε όλα αυτά, επίσης, να συνεχιστεί η επικίνδυνη πολεμική εμπλοκή της χώρας, με απρόβλεπτες εξελίξεις για το λαό και τη νεολαία της.

Θα συνεχιστούν τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της θωράκισης των καπιταλιστικών κερδών, που πλήττουν συνολικά εργαζόμενους, λαϊκά στρώματα και νεολαία, μέτρα που θα προστεθούν σε αυτά των προαπαιτούμενων του Ταμείο Ανάκαμψης, αυτού του υπερμνημονίου της ΕΕ, που όλα τα αστικά κόμματα ευαγγελίζονται.

Σκεφτείτε λοιπόν την επόμενη μέρα, ποιος θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, το λαό τη νεολαία, ποιος με συνέπεια θα βρίσκεται μπροστά οργανώνοντας την πάλη, αγωνιζόμενος μαζί με το λαό, δυναμώνοντας την ελπίδα και την προοπτική για ριζικές αλλαγές, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής! Γι’ αυτό απαιτείται ένα ισχυρό ΚΚΕ!

Σε αυτή την πορεία μέχρι τις 9 Ιούνη, καλούμε ταυτόχρονα να γίνει ένα πρώτο βήμα με επανεκλογή της “Πανσπουδαστικής” σε πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια Πανελλαδικά και στην Πάτρα, ενισχυμένη με χιλιάδες νέες ψήφους στις μεθαυριανές φοιτητικές εκλογές”.

Σχετικές δημοσιεύσεις